1 perc olvasási idő

Szeptember 12. az idei év egyik legfontosabb napjának ígérkezik Open Science szempontból. Ez a dátuma ugyanis a Nemzeti Open Science Workshopnak, ahol tapasztalataink megosztásával az egész napot a nyílt hozzáférésű tudománynak szenteljük.

Szeptember 4-ig még van lehetőség regisztrálni az eseményre, érdemes minél hamarabb feliratkozni a résztvevők listájára, mielőtt elfogynak a helyek.

A Nemzeti Open Science Workshop OpenAIRE Advance projekt keretein belül valósul meg. Idén három intézmény szorgoskodik a rendezvény előkészületein: A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár – ami egyben az esemény helyszínét is biztosítja majd, – a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

A programról

Szeptember 12-én a regisztrációt követően rövid köszöntővel indul a konferencia, amit az előadások és a délutáni Workshop szekció követ majd. Az előadások között szó lesz az Open Science modern kori kultúrájáról, a tudományos infrastruktúrák és az üzleti szféra kapcsolatáról és olyan kezdeményezésekről is, amelyek nagyban elősegítik a tudomány nyitottabbá és hozzáférhetővé válását. A konferencia nyelve alapvetően magyar, azonban az előadók között szerepel az OpenAIRE projekt igazgatója is, aki angol nyelven osztja meg velünk a tapasztalatait.

Az esemény részletei megtekinthetők az openscience.hu oldalon, ahol egyben regisztrációra is van lehetőség.

Ne felejtsd, már csak néhány napig tudsz jelentkezni!

Ez is érdekelhet:
Október 31-én a britek EU tagsága hivatalosan és megmásíthatatlanul megszűnik. Miben változik meg az Egyesült
A blogon már született egy írás a predátor folyóiratokról, most arról lesz szó, hogy milyen
Idén Portó adott otthont az Open Science FAIR konferenciának. Az esemény fontosságát mi sem bizonyítja
A tudományos ökoszisztémában végbement változásokra válasz a Plan S, ami a nyílt hozzáférést hivatott felgyorsítani.
Mutasd meg másoknak is:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük