Kalauz a tudományos kommunikációban
Beszélgetős műsor a kedvenc témáinkról

Beszélgetős műsor a kedvenc témáinkról

2 perc olvasási idő
Szeptemberben útjára indult egy vadonatúj podcast sorozat, Research Talk címmel. A tartalomgyártás mögött a JISC áll, melynek fő feladatköre az Egyesült Királyság felsőoktatási és kutatási tevékenységének magas szintű támogatása.

Az online műsor kiemelt figyelemmel kíséri a kutatások és az innováció stratégiai témaköreit, mint például a data analytics, a nyílt kutatás, kutatási infrastruktúrák, vagy a jövő technológiái a kutatásban. Helen Clare műsorvezető, a JISC E-infrastruktúrákkal foglalkozó stratégiai menedzsere az első epizódban Cameron Neylonnal, a Curtin Open Knowledge kezdeményezés egyik vezetőjével beszélget.  

A beszélgetés a következő linkre kattintva érhető el:

Research Talk Podcast – 1. epizód

Az első epizód fő témája az egyetemekért tett törekvések annak érdekében, hogy a nyílt tudásmegosztás központjaivá válhassanak. Feladatuk a különböző kultúrák és rendszerek összekovácsolása, melynek várható eredménye az adatok területén mutatkozik meg.

A podcast kreátorai azt ígérték, hogy a következő epizódokban szó esik majd a repozitóriumok és a nyílt kutatás kapcsolatáról is, továbbá a tudományos kommunikáció újdonságairól is hallhatunk majd.

A podcast sorozatot a SoundCloud felületén követhetjük nyomon.

Icons made by Dave Gandy from www.flaticon.com

Icons made by Laisa Islam Ani from www.flaticon.com

Mutasd meg másoknak is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük