Kalauz a tudományos kommunikációban
Jön az V. Magyar Nyílt Tudományos Fórum

Jön az V. Magyar Nyílt Tudományos Fórum

1 perc olvasási idő
Nyílt Tudományos Fórumokat tavaly óta szervez a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár (DEENK)és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) közösen. A két szervezet célja, hogy elmélyítse a nyílt tudományos gyakorlatokat, az EOSC biztosította lehetőségeket, a kutatási adatok kezelésének FAIR módszertanát és a nyílt és együttműködő kutatás metódusainak fontosságát a magyar kutatókban.

Az V. Magyar Nyílt Tudományos Fórumot október 25-én 13 órától tartják a Zoom felületén, a rendezvény fókuszában pedig a nyílt tudománnyal kapcsolatos nemzetközi gyakorlatok állnak majd. Az online fórum meghívott vendége Chrysovalantis Constantinou elméleti magfizikus, a The Cyprus Institute kollégája, aki egy open access web alkalmazást mutat be az érdeklődőknek.

Vegyél részt te is a kétórás rendezvénye október utolsó szerdáján, ismerd meg a nyílt tudomány működését valós nemzetközi tapasztalatok alapján, és tudj meg többet az Európai Nyílt Tudományos Együttműködés (EOSC) jelenlegi helyzetéről!

A rendezvénysorozatról szóló részletekért kattints ide.

A regisztrációhoz pedig látogass el ide.

Mutasd meg másoknak is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük