Kalauz a tudományos kommunikációban
Nem szokványos koncert a CERN-nél

Nem szokványos koncert a CERN-nél

1 perc olvasási idő

A zenés esemény Einstein életét, munkásságát ünnepelte a zenében és a tudományban. A koncert egy csodálatos helyszínen volt megtekinthető, a Globe of Science and Innovation kiállítóteremben október 19-én.

Albert Einstein 1921. decemberében nyert Nobel-díjat a fizika tudományterületén nyújtott kiemelkedő teljesítményéért, amelyet 1922-ben vehetett át. A tudóst napjainkban is a modern fizika atyjának tekintik. Ugyanakkor kevesen tudják, hogy Einstein kiváló hegedűművész is volt és a zene fontos szerepet játszott az életében. Ezidőtájt találták fel a teremint, Einstein pedig nagy érdeklődéssel próbálgatta a hangszert.

Ha nem fizikus lennék, valószínűleg a zenész szakmát választottam volna.

mondta egyszer.

Albert Einstein Nobel-díjának ünneplésére a CERN a svájci Svéd Nagykövetség segítségével egy nem szokványos koncertet szervezett a Globe of Science and Innovation kiállítótermében, október 19-én. A koncerten Roland Bucher svájci zeneművész és Henrik Rylander svéd teremin művész készült zenés műsorral a közönségnek. A műsorba bevonták a CERN tudósait is.

A zenés műsort egy ismeretterjesztő előadás előzte meg az Oxfordi Egyetem egyik professzorának közreműködésével, aki Einstein életéről és munkásságáról osztott meg érdekes információkat a közönséggel.

Mutasd meg másoknak is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük