Kalauz a tudományos kommunikációban
Peer Review Week 2022

Peer Review Week 2022

2 perc olvasási idő
Idén szeptemberben nyolcadik alkalommal rendezik meg a Peer Review Hetet, melynek témája a kutatás integritása lesz, a kutatásba vetett bizalom megteremtése és támogatása.

Szeptember 19. és szeptember 23. között a Peer Review Héthez csatlakozó intézmények különböző rendezvényeket szerveznek, melyeket a peer review témakörének szentelnek. A peer review nagyban hozzájárul a tudomány minőségéhez, valamint erősíti a tudománybe vetett bizalmat. A rendezvények arra is kitérnek majd, hogy hogyan lehetne a szakmai lektorálás jelenleg alkalmazott módszereit fejleszteni.

A Peer Review Week 2022-es témájának kiválasztását egy globális felmérés előzte meg annak érdekében, hogy a rendezvények hasznosulása a közösség számára leginkább biztosított legyen. A tudományos kommunikáció számos szereplője hivatalos a rendezvényre, különböző intézményektől, finanszírozóktól, könyvtáraktól és tudományos kiadóktól is várnak kérdéseket a szervezők.

Ezen felül pedig a YouTube-on is megnézhetünk néhány rövid videót, amelyekben a közösség osztja meg a gondolatait. A különböző folyóiratok szerkesztői, a szerzők, valamint a szakmai bírálatot végzők közössége is részt vesz a Peer Review Weeken. A szervezők idén is arra számítanak, hogy minden érintett célcsoportot el tudnak érni a kezdeményezéssel.

Az intézményednek akár te is javasolhatod a rendezvényhez való csatlakozást. Ehhez nézd át a kezdeményezés “Get Involved!” oldalát.

További hasznos linkek:

Peer Review Week 2022 hivatalos weboldala

Peer Review Week Twitter

Mutasd meg másoknak is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük